Tűz Monor térségében: késések várhatók a vasúti és közúti közlekedésben

Monor térségében egy raklapokkal teli csarnok...

Monor térségében egy raklapokkal teli csarnok ég a vasúti pálya közelében, emiatt jelentős késések várhatók a vasúti és közúti közlekedésben.

Frissítés:

Monor és Pilis között a katasztrófavédelem 17 órától engedélyezte a vonatközlekedést. A Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon a mentrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, várhatóan az esti órákban állhat helyre.

Érvényben lévő forgalmi rend:

  • a monori S50-es, és a ceglédi Z50-es vonatok teljes útvonalon közlekednek,
  • a Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok fokozatosan ismét az eredeti útvonalukon fognak közlekedni,
  • a szegedi Napfény IC-k továbbra is csak Cegléd és Szeged között közlekednek,
  • a Volánbusz visszavonásig továbbra is elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest—Cegléd—Szolnok vonal valamennyi érintett települése között.

Korábban írtuk:

A tűzoltók jelenleg 10 vízssugárral oltják a lángokat, melyeket lassan körbe tudnak határolni - tudtuk meg Csámpai Attilától, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. Mint mondta, az 5-ös, azaz legmagasabb szintű riasztás van érvényben.

A MÁV közölte, hogy a tűzeset miatt a Budapest-Cegléd vonalon késések várhatók. A Monor és Pilis közötti vonalszakaszon átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert Monorierdőnél a katasztrófavédelem tűzoltás miatt lezárta a vasúti pályát. Monor és Pilis között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon emiatt késések várhatók. A vonalon kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő vonatjáratokra lehet számítani - közölte a MÁV.

Bevezetett forgalmi változások:

  • a monori S50-es vonatok közlekednek,
  • Monor és Pilis között pótlóbuszok szállítják az utasokat,
  • a ceglédi Z50-es vonatok megosztva, a Nyugati pályaudvar és Monor, valamint Pilis és Cegléd között közlekednek,
  • a Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülő útirányon át, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek,
  • a szegedi Napfény IC-k csak Cegléd és Szeged között közlekednek.
  • a Volánbusz visszavonásig elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest—Cegléd—Szolnok vonal valamennyi érintett települése között

A tűzoltás miatt a közúti közlekedésben is jelentős korlátozásokat vezettek be, ezért a vonatpótló buszok Monorierdőt nem érintik.

Mint írják, a meghirdetett változásoktól eltérések előfordulhatnak. Az egyes közlekedő vonatokról további tájékoztatás a Vonatinfó térképen, és a MÁV applikációban érhető el.


Posted: 2023-03-17 16:09:50

Tovább olvasom... hiros.hu/sport




Nyomtatás