A kis hősöket ünnepelték a koraszülöttek világnapja alkalmából

„Minden élet nagyon fontos! Ezek a kicsi hősök...

„Minden élet nagyon fontos! Ezek a kicsi hősök a szülőkkel együtt megküzdöttek az életükért, megharcolták már magzati korban azt, hogy ők erre a világra születhessenek és boldogan éljenek!” Ezt mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Kecskeméti Televíziónak szombaton a koraszülöttek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen. A „Királylánynak, királyfinak születtek” elnevezésű eseményen a mosolyok és a könnyek váltották egymást.

Sok kis hőssel telt meg szombaton a Messzi István Sportcsarnok. A koraszülöttek világnapja alkalmából rendezték meg a „Királylánynak, királyfinak születtek” elnevezésű eseményt. „Egyedül nem megy, csak együtt tudjuk elérni az eredményeket” - ezzel kezdte beszédét dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, megyei intézményvezetője.

Évente 3-500 koraszülöttet kezelünk és bocsátunk ki az osztályunkról, a kórházból. Dr. Kelemen Edit fiatalasszony, mert 30 éve van a szakmában. Ha valaki megszorozza a 30 évet 500-zal, az 15 ezer koraszülöttet jelent, ami egy óriási szám
— mondta dr. Gondos Miklós.

A főigazgató elmondta, idén egy monitorrendszert és egy lélegeztetőgépet szereztek be, valamint tervben vannak további beszerzések is.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az eseményen a Kecskeméti Televíziónak úgy fogalmazott: „Minden élet nagyon fontos, ezek a kicsi hősök a szülőkkel együtt megküzdöttek az életükért, megharcolták már magzati korban azt, hogy ők erre a világra születhessenek és boldogan éljenek. Dr. Kelemen Edit pedig egy igazi motorja és gyertyafénye ennek a közösségnek.”

Világhírű a kecskeméti koraszülöttosztály szakmai csapata. A felkészültségük, a szülőkhöz való hozzáállásuk mellett a lelkiségük is példaértékű, hiszen ehhez a munkához nemcsak az orvosi szakmai tudásra van szükség, hanem olyan lelki törődésre, együttérzésre, érzelemvilágra, ami segíti a piciknek a szárnyra kapását, majd szárnyalását. E nélkül a lélek nélkül, szeretet és odaadás nélkül nem működik ez a rendszer
— emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia.

Dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház PIC-Koraszülött részlegének vezető főorvosa beszédében kiemelte, hogy a Hírös Koraszülöttekért Alapítványhoz összesen csaknem 6 millió forint folyt be a felajánlott adó 1%-ból. A főorvos hangsúlyozta, az eseményen mindenki együtt sír, nevet, együtt idézik fel a közösen megélt nehéz és boldog pillanatokat is.

Nekünk ez a mai nap a karácsonnyal egyenlő. Nekünk ez az igazi ünnep, amikor látunk benneteket és látjuk azt, hogy a munkánk mindennapi fáradozását abszolút sikertörténetek kísérik, hogy itt vagytok velünk, hogy a ti mosolygós szemetek néz ránk
— mondta dr. Kelemen Edit.

Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke az eseményen elmondta, a koraszülöttségre nem lehet felkészülni.

De szerencsére van egy csapat Edit vezetésével, akik évről-évre készülnek, évről-évre gyűjtik a tapasztalatokat, és segítik a munkájukat. Úgy gondolom, hogy ezzel a tapasztalattal és tudással adják meg annak a nagyon sok szülőnek és gyereknek azt az élményt, hogy most itt állhatnak, boldogan játszhatnak az ugrálóvárban vagy bárhol, és láthatjuk azokat a csillogó szemeket, és a szülők részéről is azt a mosolyt, amivel megköszönik a munkát és a segítséget
— fogalmazott dr. Horváth Zsolt.

Dr. Horváth Zsolt, Szemereyné Pataki Klaudia és Héjja János

Az eseményen Héjja János, a PEKI Restaurant Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy végigjárta az El Caminót, melyen elhatározta, hogy lépésenként 1 forinttal fogja támogatni a Hírös Koraszülöttekért Alapítványt. Végül másfél millió forintot adott át ma dr. Kelemen Editnek.

Az út alatt 1 millió 125 ezer lépést tettem meg, utána még legyalogoltam 130 km-t az óceánhoz, ahol még össze-vissza mászkálgattam. Összesen közel 1 millió 300 ezer lépést tettem meg
— idézte fel Héjja János, aki a megtett lépések számát felkerekítve másfél millió forintot adományozott.

A szombati eseményen ugrálóvár, PIC-NIK, lufizás, kézműveskedés, arcfestés, a Kalap Jakab Zenekar, a Ciróka Bábszínház és a Böde-Harkai Csimota Tánc várta a vendégeket.


Posted: 2023-11-18 16:38:24

Tovább olvasom... hiros.hu/sport
Nyomtatás