A FIDESZ-KDNP jelöltjei szereztek többségét a kecskeméti közgyűlésben

Marad a FIDESZ-KDNP többség a kecskeméti...

Marad a FIDESZ-KDNP többség a kecskeméti közgyűlésben. Az egyéni körzetek többségét magabiztosan nyerték meg a kormánypártok képviselői. Jelentős fölénnyel hozta választókörzetét többek között Lévai Jánosné, Pászti András, Sipos László, dr. Papp Zoltán, Nemcsik Mátyás valamint új befutóként Gál Zsombor. Az ellenzéki képviselők közül Király József és dr. Tóth Szilárd valamint dr. Siposné Bodrozsán Alexandra szerzett mandátumot.

A vasárnapi szavazás eredményei alapján növelte többségét a kormánypárti frakció a képviselő testületben. Míg 2019-ben a 14 egyéni választókerületből nyolcban tudtak nyerni a Fidesz-KDNP jelöltjei és 6-ban a Szövetségé, addig idén 11 körzetet nyert meg a Fidesz, és csak hármat a Szövetség.

Választókerületét megnyerve a többségi frakció tagja lett dr. Papp Zoltán, Nemcsik Mátyás, Gál Zsombor, Szamler László, Laczkó-Zsámboki Angéla, Jánosi István, Pászti András, Lévai Jánosné, Sipos László, Leviczky Cirill és dr. Fekete Gábor.

A Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról mandátumot kapott még Engert Jakabné is.

A baloldali összefogás 5 képviselői széket nyert, hármat egyéniben és kettőt listáról.

Választókerületét megnyerve jutott mandátumhoz dr. Siposné Bodrozsán Alexandra, dr. Tóth Szilárd és Király József.

A Szövetség kompenzációs listájáról Kopping Rita és Gyuris Dávid jutott még be a közgyűlésbe.

Kompenzációs listáról további három képviselője is lesz az ellenzéknek, Dobos József a Civil Összefogás Városunkért Egyesület színeiben, Hódi Zsuzsanna a Mi Hazánk képviseletében, de ott lesz a közgyűlésben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is, amelyet Kordik Szabolcs képvisel majd ősztől.


Posted: 2024-06-10 10:40:12

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás