Idén is népszerű volt a Bibliaismereti vetélkedő

A kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei...

A kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve idén is meghirdette a városi Bibliaismereti vetélkedőt a kecskeméti egyházak támogatásával. A Katolikus Főplébánia Lestár téri konferenciatermében megrendezett vetélkedő évről évre egyre népszerűbb.

A kutatók szerint 6900 beszélt nyelv van a világon, ebből 3524 nyelvre fordították le a Biblia egyes részeit, a teljes Szentírást 719 nyelven elérhető. A legrégebben fennmaradt magyar fordítás a Vizsolyi Biblia, melynek megalkotója Károli Gáspár, aki 1590- ben fordította le az Ószövetséget héber, az Újszövetséget pedig görög nyelvről. A Biblia megismerésében segít már évek óta a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve a Bibliaismereti vetélkedővel.

Ma (pénteken) délután ismét megszervezte a versenyt a Katolikus Főplébánia Lestár téri konferenciatermében. A vetélkedő a Kecskeméti Görögkatolikus Parókia szakmai irányításával zajlott, a feladatokat Feczák László parókus állította össze Pál rómaiakhoz és Pál galatákhoz írt levele alapján.

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte a vállalkozó szellemű csapatokat, aki kiemelte: nagy öröm, hogy Kecskeméten jelen van a keresztény értékrend. A vetélkedő nagy népszerűségnek örvend, ezért idén online formában is megrendezték. Idén 40-en, 11 csapat és öt egyéni induló vállalkozott arra, hogy mélyebben megismerje a Biblia megadott fejezeteit, melyek idén Pál levelei voltak.

Eredmények

A vetélkedő I. helyezettje a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületének csapata lett, akik a 13 éve alapított Városi Bibliaismereti Vetélkedő vándorkupát is megkapták 1 évre. A csapat már harmadjára végzett az I. helyen. II. helyezett a Könyvek Könyve csapat (Nyugdíjas Könyvbarátok Klubja), III. a Biblia-búvár csapat (Díszítőművész Szakkör) lett. A tavalyi évben alapított Online Bibliaismereti Vetélkedő Legeredményesebb Résztvevői plakettet a Hermoni harmat csapat (SION Nyugdíjasklub), egyéni versenyzőként Patakiné Pleskó Katalin (Széktói Nyugiklub) kapta.

Posted: 2023-11-17 18:48:50

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás